Drobečková navigace

Úvodní stránka > Akce > ROK 2007 > Zvěřinové hody

Zvěřinové hody

¨

Zdroj: www.cook.cz

V pátek 23.3. 2007 nás pan Polášek pozval do místního pohostinství na ZVĚŘINOVÉ HODY. Podávaly se kančí výpečky s červeným zelím a knedlíkem nebo kančí se šípkovou omáčkou a knedlíkem. Tato akce sklidila velký ohlas u místních občanů a ten, kdo ochutnal, byl určitě spokojen.

A pro inspiraci podobné recepty:

Kančí kýta se šípkovou omáčkou

Ingredience: Suroviny pro 10 osob - 1500 g kančí kýty - 30 g soli - mrkev, celer, petržel (3 x 100 g) - 100 g cibule - 50 g oleje - nové koření, bobkový list, celý pepř - 0,5 dcl octa - 100 g citronu - 100 g hladké mouky - 250 g šípkové zavařeniny - 2 g mleté skořice - 50 g cukru - 1 dcl červeného vína

Příprava: Kančí kýtu odblaníme a opláchneme. Očištěnou zeleninu a cibuli nakrájíme na hrubé kostky a osmažíme na oleji do růžova, přidáme divoké koření zastříkáme octem a na takto připraveném základu opečeme osolenou kýtu po obou stranách. Přidáme na plátky nakrájený citrón, podlijeme vodou a pod poklicí dusíme do měkka. Měkkou kýtu vyjmeme, čťávu zhustíme světlou jíškou, přidáme šípkovou zavařeninu, skořici a cukr a za stálého míchání omáčku řádně provaříme. Dochutíme skořicí, citronovou šťávou a špetkou skořice. Na závěr přecedíme přes jemný cedník.

 

Doporučená příloha: Houskový knedlík, karlovarský knedlík nebo špekový knedlík.

Zdroj: www.myslivost.cz

Kančí plec na červeném zelí s rozmarýno-tymiánovou omáčkou

Ingredience: 2 kg kančího (nebo vepřového) masa z plece bez kosti, 4 červené cibule, 300 g kořenové zeleniny, 100 g másla, 100 g sádla, 30 g hladké mouky, 10 g rajského protlaku, 200 g anglické slaniny, 1,5 kg kysaného červeného zelí, 0,5 l suchého červeného vína, 2 nakyslá jablka, 250 g zakysané smetany, 2 PL vinného octa, 1 PL divokého koření (bobkový list, jalovec, celý pepř a nové koření), čerstvý tymián a rozmarýn, 50g šípkového nebo brusinkového džemu, 1 PL sladké papriky, půl citronu, sůl, cukr podle chuti, MAGGI Zlatý zeleninový bujón, MAGGI MAGGI Harmonie chuti.

Příprava: Maso pokrájíme na malé nudličky, orestujeme ho na směsi másla a sádla a poté ho vyjmeme. Kořenovou zeleninu a červenou cibuli pokrájíme na nudličky a orestujeme jí ve výpeku po mase dozlatova. Ke konci restování přidáme protlak, cukr a džem a zastříkneme octem. Do ohnivzdorné nádoby dáme kysané zelí smíchané s nastrouhaným jablkem a kořením, promícháme s orestovaným masem a zeleninou, zalijeme vývarem z MAGGI Zlatého zeleninového bujónu a vínem a dáme dusit do trouby. Ke konci dušení přidáme orestovanou anglickou slaninu, zjemníme zakysanou smetanou a dochutíme MAGGI Harmonií chuti .

Omáčka: Listy rozmarýnu a tymiánu dáme vařit do vývaru asi 30 minut, osolíme, opepříme, přidáme citrónovou šťávu, víno a omáčku povaříme, přecedíme a rozmixujeme. Nakonec jí zjemníme máslem.

Zdroj: www.nestle.cz

 

 

 

Menu

POLICIE ČR - Obvodní oddělení Luhačovice

Uherskobrodská 877,
763 26 Luhačovice
Telefon:
+420 974 666 605

http://www.policie.cz/

zloopluhac@mvcr.cz

www.luhacovskezalesi.cz

portal.gov.cz

www.moravskyregion.cz

www.mestaobce.cz

http://www.mestozlin.cz/page/1617.neprehlednete/

27. 4. Jaroslav

Zítra: Vlastislav

Rychlý vyhledávač autobusového spojení

Vyhledá spoj, který v příštích 3 hodinách projede vybranou zastávkou.

http://m.zlin.mpvnet.cz/

mapka_cr.gif

Návštěvnost stránek

332572
Tipy, připomínky a články ke zveřejnění můžete posílat na e-mail: dobrkovice@volny.cz